Savoir Vivre w Biznesie

Savoir vivre w biznesie

Nieważne jak mówią, ważne aby nie przekręcili nazwiska? A może jednak warto, aby mówili dobrze? Obecnie wszyscy próbują się wyróżnić, każdy chce być zapamiętany. Ekstrawagancja to nie jedyne wyjście. A może Klasa (tak, przez duże K) powinna być Twoim wyróżnikiem? Zapraszamy do zapoznania się z programem szkolenia Savoir Vivre w Biznesie

Korzyści dla uczestników

  • Umiejętność zachowania się w każdej sytuacji
  • Wzrost pewności siebie
  • Sprawność poruszania się w międzynarodowym śro2dowisku
  • Wyróżnienie się w tłumie

 

Program ramowy

1. Wynik badań – savoir vivre wśród Polaków, czyli o tym dlaczego zdecydowanie warto się wyróżnić.

2. Mowa ciała, czyli gentelman i dama.

Ćwiczenie gestykulacji i zachowań, czyli wzór elegancji.

3. Etykieta w różnych kulturach i krajach m.in.

Azja: Japonia, Chiny
Europa: Niemcy, Turcja, Francja, Włochy
Ameryka: USA, Meksyk.
Dodatkowo kraje interesujące Uczestników

4. Etykieta zaproszeń i korespondencji

Skróty na zaproszeniach
Etykieta rozmów telefonicznych
Korespondencja e-mailowa
Korespondencja listowna

5. Dress code i Twoja biznesowa szafa

Rodzaje tkanin – ubiór, który cieszy.
Rodzaje strojów – czyli jak Cię widzą…
Skróty dress code na zaproszeniach
Dress code męski
Zapinanie marynarek i kamizelek
Dress code kobiecy
Dobieranie adekwatnego ubioru – ćwiczenia praktyczne.

6. Etykieta perfum

Perfumy, a woda toaletowa
Podział perfum ze względu na bazę i zapach
Składniki perfum
Świat zapachów czyli co na jaką okazję?

7. Psychologia kolorystyczna w ubiorze biznesowym

Charakterystyka kolorów
Łączenie kolorów w praktyce

8. Dodatki lecz jakże ważne…jak je nosić?

Apaszki
Poszetki
Eleganckie husteczki
Paski

9. Precedencja towarzyska vs. Biznesowa

Pozdrawianie
Pożegnanie
Podawanie ręki
Przedstawianie
Przepuszczanie w drzwiach
Zajmowanie miejsc w samochodzie

Case study. Ćwiczenia z nagraniami i analizą eleganckiego zachowania.

10. Rodzaje przyjęć i ich charakterystyka.

Przyjęcia stojące:
Lampka wina
Koktajl party
Przyjęcie bufetowe
Garden party

Przyjęcia siedzące
Lunch
Obiad
Kolacja
Bankiet

11. Precedencja na przyjęciach

W jaki sposób rozmieścić gości
Rodzaje zastawy stołowej
Rodzaje kieliszków
Kolejność serwowania
Czego możesz wymagać od kelnerów?

12. Zasady savoir vivre przy stole – 6 zagadnień 1-6 czyli część pierwsza

Siedzenie
Serwety
Stół
Co zrobić z torebką, jak używać telefonu i inne kłopotliwe pytania.
Trzymanie sztućców
Odkładanie sztućców
Podawanie przypraw i potraw

13. Sztuka wznoszenia toastów

Nagrania Uczestników.

14. Zasady savoir vivre przy stole – 6 zagadnień 7-12 czyli część druga

Zachowanie przed posiłkiem
W trakcie posiłku
Etykieta picia wina
Kończenie posiłku
Napiwki
Serwowanie

15. Sposób jedzenia „trudnych” potraw

Kawior
Ostrygi
Pasztet
Szynka w cieście
Karczochy
Krewetki
Homar
Ślimaki w skorupach
I inne…

Czas trwania:  do ustalenia

Cena: do ustalenia

Trener: Arkadiusz Żurek

Więcej: pawel.czeszkiewicz[at]syscopolska.pl

 

skontaktuj się z nami
Porozmawiajmy o Twoich potrzebach. Zapraszamy na warszawskie Kabaty

 

tel.: 22 392 74 75

e-mail: info@syscopolska.pl

 

Sysco Polska Sp. z o.o.

Al. Komisji Edukacji Narodowej 18/5B

02-797 Warszawa

NIP:1070009834
REGON
:141314350
KRS
:0000298984

* pole obowiązkowe



ILM ILM

    Content | Menu | Access panel